Σπανάκι σφουγγάτο

Ελληνική παραδοσιακή συνταγή για σφουγγάτο σπανάκι που μοιάζει με ομελέτα ή πίτα, και το απολαμβάνεις όλες τις ώρες.

Εύκολη
0:50

6

15 λεπτά

35 λεπτά

σφουγγατο με σπανακι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
  4. Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα.
  7. Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).
  9. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο.
  10. Αδειάζουμε  και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  11. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
  12. Ψήνουμε  σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC  στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.
  13. Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, το αφήνουμε  να κρυώσει για να το κόψουμε.
Απόρρητο