Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
- Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα.
- Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο.
- Αδειάζουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.
- Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε.
- Αν σου άρεσε δοκίμασε και την παρακάτω.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙΚεφτέδες με σπανάκι και χόρτα