Εκτέλεση
Για τη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας, βάζουμε πρώτα τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, και τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.
Προσθέτουμε 1/3 φλ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5΄-6΄ να πιει όλα τα υγρά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και το σιμιγδάλι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα. Περιχύνουμε τη σπανακόπιτα. Ψήνουμε στους 180οC σε αντιστάσεις για 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.
Μυστικά για την εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας
-Ζεματάμε το πράσο για να γίνει πιο ελαφριά η πίτα.
-Σε αυτή την εύκολη σπανακόπιτα σοτάρουμε το σπανάκι και η γέμιση αποκτά υφή σαν μπουγάτσα με σπανάκι
-Τα μυρωδικά στην πίτα τα βάζουμε χοντροκομμένα. Τα τρυφερά κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στη γέμιση γιατί δίνουν φρεσκάδα και νοστιμιά στη σπανακόπιτα.
-Καλοψήστε την σπανακόπιτα να ροδίσει καλά πάνω και κάτω για να παραμείνει τραγανή. Αυτό το πετυχαίνετε καλύτερα αν ψήσετε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου. Έτσι ψήνεται ομοιόμορφα. Αντίθετα, ο αέρας ψήνει εξωτερικά τα φύλλα και ενώ γρήγορα παίρνει χρώμα η πίτα στον εξωτερικά, τα μέσα φύλλα δεν προλαβαίνουν να ψηθούν καλά.
-Αφού βγάλετε την πίτα από το φούρνο αφήστε τη να σταθεί για 10′ να τραβήξει την υγρασίας της. Μετά απόλαυσε την.
-Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό φύλλο κρούστας με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
Διαβάστε οπωσδήποτε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τις πιο νόστιμες πίτες για τους αγαπημένους σας!