Σπιτικό τιραμισού, με αέρινη υφή και γεύση που σε τρελαίνει. Σε ευχαριστώ πολύ, κυρία Αθηνά, για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκες μαζί μου! Αν ένα...

Σπιτικό τιραμισού, με αέρινη υφή και γεύση που σε τρελαίνει. Σε ευχαριστώ πολύ, κυρία Αθηνά, για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκες μαζί μου!

Αν ένα σπιτικό τιραμισού είναι αυτό που ονειρεύεστε, τότε αυτή η συνταγή θα τρυπώσει στα τευτέρια σας, διαδικτυακά ή μη. Γιατί είναι μια από αυτές τις πραγματικά σπιτικές και χιλιοδοκιμασμένες συνταγές. Που στόμα με στόμα αλλάζουν χέρια διαρκώς και φτιάχνονται εκ νέου σε όλο και περισσότερα σπίτια. Έτσι φτάνει και εδώ στο συνταγολόγιό μας. Τη δοκιμάσαμε, ξετρελαθήκαμε και με τις ευχές της κυρίας Αθηνάς που μας τη γνώρισε, τη μοιραζόμαστε μαζί σας. Ξέρω ότι σας κέντρισα το ενδιαφέρον και έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε. Ξέρω ότι τώρα το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε θα φτιάξετε αυτό το σπιτικό τιραμισού. Από εμένα, ευχές για καλή απόλαυση!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
177

Για το σπιτικό τιραμισού της Αθηνάς

  • 4 συσκ. μπισκότα σαβαγιάρ βανίλια σοκολάτα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 1 lt κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ίσως και λίγο παραπάνω)

Για το σιρόπι καφέ

  • 5 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 250 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. λικέρ Αμαρέτο
  • 150 γρ. λικέρ Καλούα
  • Κακάο για επικάλυψη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κρέμα μασκαρπόνε

    Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5 με 6 ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει.

    Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και το μυστικό για τη σωστή παστερίωση των αυγών.

    Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.

    Για το σιρόπι καφέ

    Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Προσθέτουμε τα δύο λικέρ και ανακατεύουμε καλά.

    Διαφήμιση

    Μοντάρισμα τιραμισού

    Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

    Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.

    Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2 με 3 ώρες.

    Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια.

    Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.

    Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές για τιραμισού, δοκιμάστε και την παρακάτω πανεύκολη συνταγή από την Αργυρώ:

    Ποιο σιροπιαστό γλυκό εσείς προτιμάτε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Σπιτικη κουζινα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται