Spring Rolls με sweet chilli sauce

Τραγανά spring rolls γεμισμένα με φρέσκα λαχανικά και νουντλς, συνοδευμένα από δροσερή σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

Μεσαία
0:40

20 τεμάχια

20 λεπτά

20 λεπτά

spring rolls

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ SWEET CHILLI SAUCE

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ SWEET CHILLI SAUCE

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και, με ψαλίδι κουζίνας, τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ.
  3. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια.
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και το λάχανο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα νουντλς, τις φύτρες φασολιών, το λευκό ξίδι μπαλσάμικο και τη σόγια. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Διαλύουμε λίγο κορν φλάουρ σε λίγο νερό.
  8. Παίρνουμε ένα φύλλο ρυζιού και το τοποθετούμε διαγώνια μπροστά μας, ώστε η μία γωνία να είναι στραμμένη προς το μέρος μας.
  9. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο. Διπλώνουμε τη γωνία που βρίσκεται μπροστά μας πάνω από τη γέμιση και στη συνέχεια διπλώνουμε τις δύο πλαϊνές γωνίες προς τα μέσα, σχηματίζοντας ρολό.
  10. Αλείφουμε το τελείωμα με λίγο από το διαλυμένο κορν φλάουρ για να κολλήσει καλά και τυλίγουμε μέχρι την τελευταία γωνία.
  11. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα ή να τα καταψύξουμε για μεγαλύτερο διάστημα.
  12. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
  13. Τηγανίζουμε τα ρολά σε βαθύ τηγάνι με άφθονο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  14. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Τοποθετούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ και το νερό, και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  5. Αν θέλουμε πιο πηχτή υφή, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
  6. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα, ιδανικά συνοδεύοντας ανοιξιάτικα ρολά, τηγανητά ή ψητά.

Tips

  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει ελαφρά.
Απόρρητο