Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.
- Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε για περίπου 55′.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.
- Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.