Υπέροχη συνταγή για τέλεια σταφιδόπιτα!

Υπέροχη συνταγή για τέλεια σταφιδόπιτα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
49

Για τη σταφιδόπιτα νηστίσιμη σιροπιαστή

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 450 γρ. νερό
  • 300 γρ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
  • 2 κ.γ. κοφτά κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.

    Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

    Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.

    Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα.

    Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.

    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

    Ψήνουμε για περίπου 55′.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.

    Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται