"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σταφιδόπιτα νηστίσιμη σιροπιαστή

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 450 γρ. νερό
  • 300 γρ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
  • 2 κ.γ. κοφτά κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200-250 γρ. vegan σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. σουσάμι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.

    Την κόβουμε αφού κρυώσει καλά.

    Μόλις κρυώσει την αχνίζουμε.

    Για τη νηστίσιμη σταφιδόπιτα

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.

    Σιγοβράζουμε ίσα που  να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Αφήνουμε το σιρόπι μπαχαρικών για τη σταφιδόπιτα να κρυώσει.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

    Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.

    Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα.

    Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.

    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, μπήγουμε τα κομμάτια σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

    Ψήνουμε για περίπου 55′.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.

    Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×