Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΝΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΝΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΝΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
- Ξεκινάμε να βράζουμε το ρύζι με λίγο νερό, για περίπου 8΄, να μισομαλακώσει.
 - Το στραγγίζουμε.
 - Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα.
 - Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη.
 - Προσθέτουμε τα πράσα και τα αλατίζουμε.
 - Τα τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια και τα αφήνουμε για 10΄να ιδρώσουν.
 - Έπειτα, τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
 - Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, τα μισά καρύδια, μισό φλιτζάνι ταχίνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 - Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο.
 - Αλείφουμε λίγο ταχίνι και πασπαλίζουμε λίγο καρύδι.
 - Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και σκορπάμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
 - Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο κιχί.
 - Αλείφουμε λίγο ταχίνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι.
 - Απλώνουμε το τελευταίο φύλλο στην επιφάνεια της πίτας, ελαφρά τσαλακωμένο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ταχίνι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
 - Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
 
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Τα ελαφρώς σουρωμένα φύλλα βοηθούν στο να περνάει θερμότητα ενδιάμεσα και να ξεροψήνεται η πίτα μέχρι μέσα.
 









