Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΝΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΝΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΝΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
- Ξεκινάμε να βράζουμε το ρύζι με λίγο νερό, για περίπου 8΄, να μισομαλακώσει.
- Το στραγγίζουμε.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα.
- Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη.
- Προσθέτουμε τα πράσα και τα αλατίζουμε.
- Τα τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια και τα αφήνουμε για 10΄να ιδρώσουν.
- Έπειτα, τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
- Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, τα μισά καρύδια, μισό φλιτζάνι ταχίνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο.
- Αλείφουμε λίγο ταχίνι και πασπαλίζουμε λίγο καρύδι.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και σκορπάμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο κιχί.
- Αλείφουμε λίγο ταχίνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι.
- Απλώνουμε το τελευταίο φύλλο στην επιφάνεια της πίτας, ελαφρά τσαλακωμένο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ταχίνι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Τα ελαφρώς σουρωμένα φύλλα βοηθούν στο να περνάει θερμότητα ενδιάμεσα και να ξεροψήνεται η πίτα μέχρι μέσα.