Στερεοελλαδίτικη γιαουρτόπιτα

Αλμυρή γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας.

Εύκολη
1:15

10

15 λεπτά

1 ώρα

Στερεοελλαδίτικη γιαουρτόπιτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τα φύλλα (12) στον πάγκο της κουζίνας και τα αφήνουμε απλωτά για 10 λεπτά να στεγνώσουν.
  2. Τα θρυμματίζουμε εύκολα αφού ξεραθούν.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ή λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
  4. Τοποθετούμε μέσα τα σπασμένα φύλλα όσο πιο απαλά γίνεται, χωρίς να τα πατάμε, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  8. Περιχύνουμε τα σπασμένα φύλλα και αφήνουμε να σταθεί η πίτα και να ρουφήξει τα υγρά για 30 λεπτά.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  10. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  11. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
  12. Τη σερβίρουμε ζεστή, σαν κυρίως γεύμα.

Tips

  • Αφήστε τα φύλλα λίγο να στεγνώσουν και έπειτα θα ποτίσουν καλύτερα με τα υγρά της γέμισης, δίνοντάς σας μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε φάει ποτέ.
Απόρρητο