Στρουντελ μήλου με σφολιάτα και κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να...

Στρουντελ μήλου με σφολιάτα και κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να απολαύσεις ύστερα από ένα γιορτινό τραπέζι! Σερβίρεται ζεστό με την κρέμα.Το στρούντελ μπορεί να μας έχει έρθει από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης αλλά το έχουμε αγαπήσει και το τιμούμε δεόντως και στην χώρα μας. Και πώς να μην αγαπήσουμε το στρούντελ μήλου με σφολιάτα, τόσο για την μοναδική του ζύμη σφολιάτας που θρυμματίζεται σε κάθε μπουκιά, όσο και για τη μοναδική του γέμιση που συναρπάζει. Ότι ακόμα και να πω, θα είναι λίγο. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για στρούντελ μήλου με κρέμα ακριβώς όπως σας τη δίνω και είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε και εσείς όπως και εγώ!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
199
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • βούτυρο
  • Άχνη ζάχαρη
  • γεμιση
  • 1 kg μήλα
  • 4 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. καρυδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 τεμάχιο/ια λεμονι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Για το μίγμα

    Τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα.

    Το βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.

    Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

    Τυλιγμα

    Απλώνουμε το φύλλο  στον πάγκο μας και του αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.

    Βουτυρώνουμε γύρω-γύρω.

    Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.

    Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.

    Σε βουτυρωμένο ταψι ακουμπαμε τα ρολα  με την ένωση προς τα κάτω.

    Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές.

    Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αερα

    Στη μεσαια σχάρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

    Αχνίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλουμε και κόβουμε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται