Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να απολαύσεις ύστερα από ένα γιορτινό τραπέζι! Σερβίρεται ζεστό με την...

Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να απολαύσεις ύστερα από ένα γιορτινό τραπέζι! Σερβίρεται ζεστό με την κρέμα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
199

Για τα στρούντελ

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • βούτυρο
  • Άχνη ζάχαρη
  • Για τη γέμιση
  • 1 kg μήλα
  • 4 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 λεμόνι, (ξύσμα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα και το βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.

    Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

    Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας και του αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.

    Βουτυρώνουμε γύρω-γύρω.

    Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.

    Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.

    Σε βουτυρωμένο ταψί ακουμπάμε τα ρολά  με την ένωση προς τα κάτω.

    Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές.

    Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

    Αχνίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

    Κόβουμε το στρούντελ σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται