Μια τηγανιά με κοκκινιστή συκωταριά του ονείρου! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!

Μια τηγανιά με κοκκινιστή συκωταριά του ονείρου! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
28

Για την κοκκινιστή συκωταριά με ντομάτα και χόρτα

  • 1 συκωταριά από κατσικάκι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. σπανάκι, λάπαθα ή σέσκουλα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε πρώτα τη συκωταριά.

    Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Την αφήνουμε να στραγγίσει.

    Μόλις κρυώσει, την ψιλοκόβουμε.

    Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει.

    Τα στραγγίζουμε.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά.

    Τα σοτάρουμε για 7΄-8΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση του σκεύους.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τα χόρτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μείνει η συκωταριά με το λάδι της.

    Προς το τέλος πασπαλίζουμε τον άνηθο και το μάραθο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται