Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.
- Πιέζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και οι σπόροι και τις ψιλοκόβουμε.
- Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και τις αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να συμπυκνωθεί η γεύση τους.
- Όταν στεγνώσει τελείως η ντομάτα, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και την ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.
- Σε ένα μπολ σπάμε με πιρούνι τα αυγά, χωρίς να ενωθούν τελείως.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αλάτι και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά, αλλά να παραμείνουν αφράτα και ζουμερά.
- Σερβίρουμε με τρίμματα σφέλας (τοπικό τυρί) και ζεστό ψωμί.
Tips
- Στη χειμωνιάτικη εκδοχή του φαγητού, παραλείπουμε τις φρέσκες ντομάτες και προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο πελτέ ντομάτας την ώρα που σοτάρουμε το σύγκλινο.