Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά σε ένα σουρωτήρι.
- Μουλιάζουμε την κινόα για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και την κινόα.
- Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.
- Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, την κινόα, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν παουντερ και τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.
- Βγάζουμε το μίγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας.
- Στο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά.
- βγάζουμε τα μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
- Τρώγονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!