Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
- Αγοράζουμε 4 φέτες συκώτι περίπου 1 εκ. πάχος καλής ποιότητας. Πρέπει να είναι σφικτό και γυαλιστερό. Ζητήστε στον κρεοπώλη να σας το απονευρώσει, αν και πάντα το κάνει.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180ºC.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και από τις δύο πλευρές.
- Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τα υγρά που φεύγουν από το φαγητό, χάνεται και μέρος από το αλάτι και το πιπέρι.
- Κάτω από την σχάρα βάζετε ένα ταψί με νερό να στάζουν τα υγρά.
- Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 4 με 5 λεπτά γυρνώντας τις φέτες ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Συνολικά, θα χρειαστεί να ψήσουμε το συκώτι για 10 λεπτά περίπου στη πάνω σχάρα.
- Γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200ºC.
- Εάν προτιμάτε το συκώτι καλοψημένο το ψήνετε επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στο τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και άφθονο λεμόνι.
- Προαιρετικά, μπορείτε να στάξετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιο.
- Σαν συνοδευτικό, μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτικές πατάτες τηγανητές.