Εκτέλεση
Αγοράζουμε 4 φέτες συκώτι περίπου 1 εκ. πάχος καλής ποιότητας. Πρέπει να είναι σφικτό και γυαλιστερό. Ζητήστε στον κρεοπώλη να σας το απονευρώσει, αν και πάντα το κάνει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180ºC.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και από τις δύο πλευρές.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τα υγρά που φεύγουν από το φαγητό, χάνεται και μέρος από το αλάτι και το πιπέρι.
Κάτω από την σχάρα βάζετε ένα ταψί με νερό να στάζουν τα υγρά.
Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 4 με 5 λεπτά γυρνώντας τις φέτες ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Συνολικά, θα χρειαστεί να ψήσουμε το συκώτι για 10 λεπτά περίπου στη πάνω σχάρα.
Γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200ºC.
Εάν προτιμάτε το συκώτι καλοψημένο το ψήνετε επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και άφθονο λεμόνι.
Προαιρετικά, μπορείτε να στάξετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιο.
Σαν συνοδευτικό, μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτικές πατάτες τηγανητές.