Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα το φιλέτο σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.
- Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες, τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αρωματίζουμε με το θυμάρι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες).
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
- Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα ή το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο.
Tips
- Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε αφενός να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα και αφετέρου να ποτίσουν με τα αρώματα της σάλτσας τα ζυμαρικά και να κολλήσει πάνω τους.