• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
80
  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • 300 γραμ. φρέσκα φρούτα (βανίλιες το καλοκαίρι
  • φράουλες την άνοιξη
  • φρούτα του δάσους το χειμώνα)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Για την πάστα αµυγδάλου
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 αυγά
  • 10 γραμ. αλεύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη για τάρτα

    Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.

    Για την πάστα αµυγδάλου

    Τοποθετούμε το βούτυρο στον κάδο του µίξερ και το χτυπάμε µέχρι να αφρατέψει και να κρεµώσει.

    Ρίχνουµε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να κρεµώσει το µείγµα.

    Προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το µείγµα.

    Χαµηλώνουµε το µίξερ στο 1 και προσθέτουµε την αµυγδαλόψιχα και το αλεύρι.

    Δυναµώνουµε το µίξερ στο δυνατό και χτυπάµε για 1΄-2΄, όχι παραπάνω, να ενσωµατώσει το µείγµα λίγο αέρα.

    Απλώνουµε το µείγµα στην ψηµένη τάρτα και το στρώνουµε καλά.

    Απλώνουµε σε µία στρώση τα φρούτα (αν είναι βανίλιες ή φράουλες τα κόβουµε στη µέση και τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω).

    Πιέζουµε τα φρούτα να µπουν µέσα στην πάστα αµυγδάλου.

    Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 20΄, ώσπου να φουσκώσει λίγο η πάστα αµυγδάλου και να ροδίσει.

    Στα µισά του ψησίµατος πασπαλίζουµε την τάρτα µε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το ψήσιµο.

    Η ζάχαρη θα καραµελώσει τα φρούτα.

    Αν σας άρεσε αυτή η γλυκιά τάρτα με φρούτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου γλυκιά τάρτα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται