Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
- Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
- Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε.
- Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.
Tips
- Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι!