Τηγανιά ξιδάτη, φανταστικός μεζές για τσίμπημα και κρασάκι δίπλα στο τζάκι.

Τηγανιά ξιδάτη, φανταστικός μεζές για τσίμπημα και κρασάκι δίπλα στο τζάκι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη τηγανιά ξιδάτη µε κρασί

  • 1 kg χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη τηγανιά ξιδάτη με κρασι

    Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος το χοιρινό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

    Το περιχύνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας και τη μαρινάτα στο τηγάνι (προσοχή, αν κάψετε το λάδι θα πετάγεται).

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 15΄, μέχρι να πιει τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε και το κρασί.

    Αφήνουμε να σιγοβράσει ακόμα 15΄, μέχρι να πιει όλο το κρασί και να μείνει με το λάδι του.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται