Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
- Ξεκινάμε κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε µε κουτάλι ή σύρμα.
- Μετά προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
- Ανακατεύουµε καλά τον χυλό για τις τηγανίτες ώστε να οµογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος.
- Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από την άλλη πλευρά.
- Τέλος τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
- Τις σερβίρουμε με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Aν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ.
- Επίσης αν ο χυλός είναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές.
- Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.
- Μια διαφορετική συνταγή, γιατί πρόκειται για τηγανίτες χωρίς αυγά, νηστίσιμες, ακόμα και vegan αν αντικαταστήσετε το topping. Στην πρώτη μπουκιά μπορεί να σου θυμίσουν λίγο λουκουμάδες, όμως αμέσως μετά θα ξεχάσεις ό,τι ήξερες για τις τηγανίτες. Θα γίνουν η καλύτερή σου παρέα για το πρωινό, το brunch αλλά και για ένα late night craving.