Αλμυρές τηγανίτες σαν πίτσα
Πρώτα ξεπαγώνουμε τη ζύμη για πίτσα την θέλουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε όμως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα για τις αλμυρές τηγανίτες.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο και λίγο αλάτι.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το μίγμα μας.
Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη ζύμη πίτσας.
Με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου.
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας.
Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα.
Με ένα μικρό κου-πάτ κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα.
Με ένα πιρούνι, περιμετρικά πατάμε καλά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
Σε ένα αντικολλητικό καυτό τηγάνι, βάζουμε την πίτσα.
Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια.
Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
Τις σερβίρουμε ζεστές και τις απολαμβάνουμε!