Τηγανίτες της Αργυρώς

Οι απλές τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων. Εκείνες που έφτιαχναν στα γρήγορα, με τρία μόνο υλικά. Ακόμα τις απολαμβάνω – παραδοσιακές, vegan, με πετιμέζι παριανό.

Εύκολη
0:10

16 τεμάχια

5 λεπτά

5 λεπτά

τηγανιτεσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο, περίπου ½ εκατοστό.
  4. Όταν το λάδι κάψει, ρίχνουμε τον χυλό κουταλιά κουταλιά, δημιουργώντας μικρές τηγανίτες.
  5. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τις γυρίζουμε για να ροδίσουν και από την άλλη.
  6. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  7. Σερβίρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με πετιμέζι ή μέλι, ή τις πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.
  8. Απολαύστε τις ζεστές!

Tips

  • Οι παραδοσιακές τηγανίτες φτιάχνονται είτε με μαγιά είτε χωρίς. Όταν περιέχουν μαγιά, φουσκώνουν και θυμίζουν μικρούς λουκουμάδες – αφράτες και τρυφερές. Αντίθετα, χωρίς μαγιά παραμένουν πλακέ και αποκτούν μια υπέροχα τραγανή υφή.
  • Το τηγάνισμα γίνεται πάντα σε ελαιόλαδο – ιδανικά καλής ποιότητας. Είναι βασικό στοιχείο της γεύσης τους, καθώς η μισή νοστιμιά της τηγανίτας κρύβεται ακριβώς εκεί: στο καλό τηγάνισμα με ελαιόλαδο.
  • Αν έχετε χρόνο, αφήστε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» περισσότερο από 15 λεπτά, πάντα σκεπασμένη. Όσο περισσότερο σταθεί, τόσο πιο αφράτες θα γίνουν οι τηγανίτες σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι αλεύρι έχετε διαθέσιμο – ακόμη και απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σταρένιο, χωρίς διογκωτικά. Να έχετε όμως υπόψη πως με τέτοιο αλεύρι οι τηγανίτες θα βγουν πιο επίπεδες στο σχήμα, αλλά εξίσου νόστιμες.
Απόρρητο