Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.
- Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού.
- Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.
- Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
- Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε. Μπασμάτι κλπ.
- Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.
- Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε.
- Αν θέλετε περισσότερες συνταγές με ότι σας περίσσεψε ρίξτε μια ματιά εδώ.