• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
60

Για το ρύζι στο τηγάνι

  • 2 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο
  • 3 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. χοιρινό μαγειρεμένο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγες φύτρες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι στο τηγάνι

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.

    Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.

    Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού.

    Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.

    Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

    Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

    Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε. Μπασμάτι κλπ.

    Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.

    Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε.

    Αν θέλετε περισσότερες συνταγές με ότι σας περίσσεψε ρίξτε μια ματιά εδώ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται