Μία υπέροχη συνταγή για ατομικό τιραμισού που θα σας ξετρελάνει! Όλα τα μυστικά για το πώς να φτιάξετε σπιτική κρέμα πατισερί. Σερβίρετέ το σε κομμάτια ή...

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικό τιραμισού που θα σας ξετρελάνει! Όλα τα μυστικά για το πώς να φτιάξετε σπιτική κρέμα πατισερί. Σερβίρετέ το σε κομμάτια ή στο ποτήρι.Αγαπάτε το τιραμισού και εύχεστε να είχατε μια καλή συνταγή για να μπορείτε να φτιάχνετε το δικό σας; Εδώ σας έχω ένα τιραμισού εύκολο για να κάνετε την ευχή σας πραγματικότητα. Το πιο εύκολο, το πιο μεθυστικό, το πιο τιραμισένιο τιραμισού είναι αυτό! Είναι το τιραμισού σε ποτήρι για να έχει ο καθένας το δικό του! Τέλεια ιδέα και για το πάρτυ σας! Μην καθυστερείτε, μαζέψτε υλικά και πάμε στην κουζίνα!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
160

Για το εύκολο τιραμισού

  • 300 γρ. δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κ.σ. ρούμι μαύρο
  • 3 μεγάλοι κρόκοι
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα σαβουαγιάρ (ιδανικά σοκολάτα - βανίλια)
  • 20 γρ. άγλυκο κακάο
  • 50 γρ. ξύσμα σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το εύκολο τιραμισού

    Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και 3 κ.σ. ρούμι.

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι το μίγμα να κρεμώσει καλά.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι (τις 2 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για μισό λεπτό.

    Ανακατεύουμε το μίγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε.

    Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

    Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε κόβοντας το μίγμα με κουτάλι και ανακατεύοντάς το.

    Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μασκαρπόνε.

    Ένα ένα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (προσοχή μην τα μουλιάσετε πολύ) και τα ισομοιράζουμε, από μία στρώση στα ποτήρια.

    Απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα με ένα κουτάλι.

    Πασπαλίζουμε από λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας.

    Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα, μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.

    Αφήνουμε τα τιραμισού στο ψυγείο να γίνουν δροσερά.

    Αν σας άρεσε το εύκολο τιραμισού σε ποτήρι, δείτε και τη παρακάτω συνταγή για εύκολο ατομικό γλυκό.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται