Λατρεμένη τούρτα μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.

Λατρεμένη τούρτα μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
189

Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ

Για τη διπλή πανακότα

  • 1200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Για γαρνίρισμα

  • Φράουλες
  • Λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε.

    Παγώνουμε την τούρτα να σφίξει.

    Για τη βάση τούρτας μωσαϊκού

    Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει.

    Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα για την τούρτα μωσαϊκό.

    Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει.

    Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.

    Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

    Για την πανακότα

    Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

    Σε μια κατσαρόλα μικρή με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.

    Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.

    Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση.

    Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε να λιώσει.

    Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα μωσαϊκό.

    Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.

    Γαρνίρουμε την τούρτα με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.

    Αν σας άρεσε αυτή η τούρτα μωσαϊκό δοκιμάστε την και σε παγωτό:

    τούρτα παγωτό
    Διαφήμιση

    Ποια γεύση σε τούρτα προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται