Τούρτα, με παγωτό και μπισκότα! Εντυπωσιακή στην εμφάνιση και υπέροχη στη γεύση! Για την τούρτα παγωτό με γεμιστά μπισκότα, αφήνουμε το παγωτό εκτός...

Τούρτα, με παγωτό και μπισκότα! Εντυπωσιακή στην εμφάνιση και υπέροχη στη γεύση!

Για την τούρτα παγωτό με γεμιστά μπισκότα, αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη. Προσθέτουμε το  βούτυρο. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα  20-22 εκ. Παγώνουμε στην κατάψυξη. Σπάμε τα μπισκότα  σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο παγωτό. Προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση  βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα  μέχρι να σφίξει για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και βάζουμε την τούρτα  σε πιατέλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα και περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας. Δειτε ολη την συνταγη.

 

Αργυρω

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
167

Για την τούρτα παγωτό με βάση και γέμιση μπισκότου

  • 2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1½ kg παγωτό βανίλια
  • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  • 600 γρ. σαντιγί
  • Λίγα γεμιστά για γαρνίρισμα
  • Για γαρνίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χρησιμοποιούμε φόρμα δαχτυλίδι 20-22εκ.

    Παγώνουμε την τούρτα για 3-4 ώρες.

     

    Για την τούρτα παγωτό

    Για την τούρτα παγωτό με γεμιστά μπισκότα, αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει.

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη.

    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

    Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Σπάμε τα μπισκότα με γέμιση σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.

    Τα ρίχνουμε στο παγωτό.

    Προσθέτουμε τα φουντούκια.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Παγώνουμε την τούρτα παγωτό μέχρι να σφίξει για 3 με 4 ώρες.

    Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας.

    Βάζουμε την τούρτα παγωτό σε πιατέλα.

    Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί.

    Γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα.

    Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

    Μετά την καταπληκτική τούρτα με μπισκότα, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    Ποια γεύση παγωτού θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται