• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
167
  • 2 συσκ. μπισκότα
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1½ kg παγωτό
  • 1 συσκ. μπισκότα
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  • 600 γρ. σαντιγί
  • Λίγα Για γαρνίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει.

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη.

    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

    Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.

    Τα ρίχνουμε στο παγωτό.

    Προσθέτουμε τα φουντούκια.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Την παγώνουμε μέχρι να σφίξει για 3 με 4 ώρες.

    Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας.

    Τη βάζουμε σε πιατέλα.

    Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί.

    Γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα.

    Περιχύνουμε με σιρόπι .

    Μετά  δείτε και την παρακάτω :

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται