Δροσερή και φανταστική συνταγή για μια τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες, για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Μπορείτε να...

Δροσερή και φανταστική συνταγή για μια τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες, για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια, βύσσινα, φρούτα του δάσους και την ανάλογη μαρμελάδα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη βάση της τούρτας

  • 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για το παγωτό
  • 250 γρ. φυτική σαντιγί (1 συσκ.)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκ.)
  • 400 γρ. εβαπορέ γάλα (1 συσκ.)
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. φράουλες ώριμες
  • 3/4 φλ. μαρμελάδα φράουλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη βάση της τούρτας

    Για την τούρτα παγωτό με μπισκότo και φράουλες, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη.

    Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τ’ αναμειγνύουμε στο μίξερ.

    Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ.

    Πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στη βάση της φόρμας.

    Το αφήνουμε στο ψυγείο.

    Διαφήμιση

    Για το παγωτό

    Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7΄-8΄.

    Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα.

    Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

    Τέλος, προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄ επιπλέον να αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα.

    Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα.

    Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

    Για τις φράουλες

    Κόβουμε τις φράουλες στη μέση, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

    Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα φράουλα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.

    Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το στήσιμο

    Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη.

    Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας.

    Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι).

    Σερβίρουμε σε τρίγωνα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×