Αλέθουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και τα αναμειγνύουμε. Τα στρώνουμε σε φόρμα στρογγυλη  25 εκ. Αλέθουμε το φιστίκι, προσθέτουμε την άχνη και το...

Αλέθουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και τα αναμειγνύουμε. Τα στρώνουμε σε φόρμα στρογγυλη  25 εκ. Αλέθουμε το φιστίκι, προσθέτουμε την άχνη και το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε. Στρώνουμε την πάστα φιστίκι στην τάρτα. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο για 15′.

Ταυτόχρονα για την κρέμα σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει περιχύνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 1′ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε στην παγωμένη βάση. Παγώνουμε για να σφίξει λίγο η σοκολάτα.

Για την λευκή σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε 1′ στο πλάι και ανακατεύουμε να λιώσει.

Τέλος, προσθέτουμε το μαλακό τυρί κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και παγώνουμε την τάρτα να σφίξουν οι κρέμες για 3-4 ώρες. Να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να σταθεί 15′ στον πάγκο πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους.

 

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
54

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2x154 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 125 γρ. βούτυρο
  • Για την πάστα φιστίκι
  • 150 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 300 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λικέρ (προαιρετικά)

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λίγα φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγώνουμε τη βάση για 15΄.

    Παγώνουμε την τάρτα για 3-4 ώρες.

    Πριν τη κόψουμε αφήνουμε να σταθεί 15΄.

    Για τη βάση

    Αλέθουμε τα μπισκότα.

    Λιώνουμε το βούτυρο και τα αναμειγνύουμε.

    Τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ.

    Για την πάστα φιστίκι

    Αλέθουμε το φιστίκι, προσθέτουμε την άχνη και το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε.

    Στρώνουμε την πάστα φιστίκι στην τάρτα.

    Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο για 15′.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα σοκολάτας

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει περιχύνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

    Αφήνουμε να σταθεί για 1′ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε στην παγωμένη βάση.

    Παγώνουμε για να σφίξει λίγο η σοκολάτα.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, περιχύνουμε την σοκολάτα.

    Αφήνουμε 1′ στο πλάι και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Προσθέτουμε το μαλακό τυρί κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε.

    Για το τέλος

    Αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και παγώνουμε την τάρτα να σφίξουν οι κρέμες για 3-4 ώρες. Να σταθεροποιηθούν.

    Αφήνουμε να σταθεί 15′ στον πάγκο πριν σερβίρουμε.

    Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους.

    Δείτε ακόμα και την παρακάτω υπέροχη, εύκολη και εντυπωσιακή τούρτα με φράουλες:

    Ποια διάσημη τούρτα θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Κάτι μαγειρεύεται