Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα καθαρισμένα μύδια.
- Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι και φτιάχνουμε τον χυλό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν, το αλάτι το πιπέρι, το αποξηραμένο σκόρδο και την πάπρικα.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε την μπίρα κι ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
- Αλευρώνουμε τα μύδια λίγα λίγα σε ένα μπολ με αλεύρι, να ντύνονται παντού ολόγυρα.
- Λίγα λίγα μύδια τα ρίχνουμε στο χυλό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να ντυθούν από χυλό.
- Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.
- Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγα λίγα τα μύδια με ένα κουτάλι στο καυτό λάδι.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.
- Γίνονται σαν μεγάλα τραγανά ποπ κορν και είναι πεντανόστιμα.
- Αφού ροδίσουν ολόγυρα μετά από 2-3’ τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Με τον ίδιο τρόπο τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα μύδια pop corn.
- Τα σερβίρουμε ζεστά και τραγανά με vegan μαγιονέζα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την νηστίσιμη μαγιονέζα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ καθώς και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.