Εκτέλεση
Για την τραγανή πρασόπιτα με κιμά, αφαιρούμε πρώτα το πράσινο μέρος από τα πράσα (το κρατάμε για ζωμούς). Αφού τα πλύνουμε καλά, κόβουμε σε φέτες το τρυφερό μέρος τους.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, τα ζεματάμε για 5-6 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι μεγάλο ή σε μία πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά να ροδίσει καλά, για 6-7 λεπτά. Τότε, προσθέτουμε τα ζεματισμένα πράσα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει στεγνό. Αλατίζουμε με προσοχή (γιατί θα μπουν τα τυριά), τρίβουμε αρκετό πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τότε τη φρυγανιά, τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε με κουτάλα, για να ενωθούν με τον κιμά και τα πράσα.
Στήνουμε την πρασόπιτα με κιμά στο ταψί
Σε ένα μακρόστενο ή τετράγωνο πυράντοχο σκεύος, ελαφρά λαδωμένο, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε στην επιφάνεια με κουτάλι. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και στρίβουμε τις άκρες τού κάτω και πάνω φύλλου για να κλείσουμε την πίτα.
Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι το πάνω φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις χαρακιές και με λίγο νερό τη σφολιάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά το φύλλο και να γίνει τραγανό.