Αυτή η τρουφάτη σοκολατόπιτα είναι το κάτι άλλο! Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

Αυτή η τρουφάτη σοκολατόπιτα είναι το κάτι άλλο! Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. νερό
  • 220 γραμ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 1 φλ. τρούφα σοκολάτα
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 6 κ.σ. γάλα
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 110 γραμ. βούτυρο
  • 4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. καρύδια ή φουντούκια (ψιλοκομμένα)
  • τρούφα για γαρνίρισμα (χρωματιστή και μαύρη)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Σερβίρουμε αφού κρυώσει

    Για την σοκολατόπιτα

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

    Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25χ37εκ. ή οβάλ πυρίμαχο.

    Βάζουμε σε μπολ την κρέμα και τον χυμό λεμονιού.

    Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

    Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα.

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.

    Ρίχνουμε τα αυγά με την κρέμα. Ανακατεύουμε.

    Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο.

    Προσθέτουμε το νερό και το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε την τρούφα.

    Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.

    Ψήνουμε για 20′ να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

    Διαφήμιση

    Για την επικάλυψη

    Bάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα το κακάο και το βούτυρο.

    Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια, αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους προσθέτουμε τώρα ψιλοκομμένους.

    Ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα με τη σοκολατένια επικάλυψη.

    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

    Μάθετε τον σωστό τρόπο που συντηρείται σωστά η σοκολάτα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×