Για την σοκολατόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25χ37εκ. ή οβάλ πυρίμαχο.
Βάζουμε σε μπολ την κρέμα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
Ρίχνουμε τα αυγά με την κρέμα. Ανακατεύουμε.
Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο.
Προσθέτουμε το νερό και το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τρούφα.
Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για 20′ να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Για την επικάλυψη
Bάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα το κακάο και το βούτυρο.
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια, αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους προσθέτουμε τώρα ψιλοκομμένους.
Ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα με τη σοκολατένια επικάλυψη.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Μάθετε τον σωστό τρόπο που συντηρείται σωστά η σοκολάτα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας.