Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά που θα βάλουμε στη πασχαλινή τυρόπιτα.
- Ψιλοκόβουμε χωριστά τα κολοκύθια και τα φρέσκα κρεμμύδια και έπειτα ψιλοκόβουμε το πράσο.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κολοκύθι και αφήνουμε να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.
- Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5-6 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τους κρόκους, το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, τα τυριά, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Σε ένα μίξερ με κάδο, χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σε απαλές κορυφές για 2 λεπτά περίπου.
- Απαλά προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά για τη πασχαλινή τυρόπιτα.
- Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
- Εναλλακτικά ψήνουμε στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου γύρω στα 35 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε τη κόβουμε.