Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα για 2 ώρες, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βουτάμε τα δάχτυλα σε ελαιόλαδο και λαδώνουμε ένα φύλλο κι από τις δυο πλευρές.
- Το στρώνουμε σε ταψί.
- Πασπαλίζουμε με φέτα, τριμμένη γραβιέρα, ρίγανη, λίγα φιλέτα ψητής πιπεριάς και λίγη λιαστή ντομάτα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, σε στρώσεις.
- Φύλλο λαδωμένο, φέτα, γραβιέρα, ρίγανη, ψητή πιπεριά, λιαστή ντομάτα.
- Αφού τα στρώσουμε όλα, πιάνουμε τις άκρες και τις φέρνουμε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα πουγκί.
- Αναποδογυρίζουμε το πουγκί με τις ενώσεις προς τα κάτω, μέσα στο ταψί.
- Πατάμε ελαφρώς την επιφάνεια να γίνει πλακέ.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις ή στους 16°C στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε το τυροκουλούρι να σταθεί για 15′ και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.