Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟ
Εκτέλεση
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ
- Για το τυρόψωμο με καρύδια, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά.
- Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε τη μαγιά με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟ
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το γλυκάνισο, την ενεργοποιημένη μαγιά και το νερό.
- Προσθέτουμε το αλάτι.
- Σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να ζυμώνουμε να μαζευτούν τα υλικά, προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, το τυρί και το λουκάνικο.
- Όταν η ζύμη πιει όλο το λάδι, τη βγάζουμε από το μπολ και της δίνουμε σχήμα φραντζόλας.
- Την ακουμπάμε σε ελαφρά λαδωμένη μικρή γάστρα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Τη βάζουμε στο φούρνο στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις, στους 50ºC, και την αφήνουμε για 1 ώρα ακριβώς.
- Δυναμώνουμε το φούρνο στους 250ºC στις αντιστάσεις και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα. Στα 50′ το τσεκάρουμε γιατί από φούρνο σε φούρνο έχει διαφορά.
- Όταν ροδοκοκκινίσει και φουσκώσει, βγάζουμε το ψωμί από τη γάστρα πάνω σε σχάρα ή σε καθαρή πετσέτα, για να μη νοτίσει και να παραμείνει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά.
- Για έξτρα τραγανή κόρα το τελευταίο εικοσάλεπτο βγάζουμε από την γάστρα και το ψήνουμε σε σχάρα.