Το τυρόψωμο καρυδάτο είναι το πιο νόστιμο ψωμί που έχετε δοκιμάσει! Είναι ταυτόχρονα και πάρα πολύ...

Το τυρόψωμο καρυδάτο είναι το πιο νόστιμο ψωμί που έχετε δοκιμάσει! Είναι ταυτόχρονα και πάρα πολύ εύκολο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 καρβέλι καρβέλι

Για το τυρόψωμο καρυδάτο

  • 1 κ. σκληρό αλεύρι για ψωμί (η μίξη αλεύρων επιλογής σας)
  • 2 κ.σ. κοφτές γλυκάνισο
  • 2 κύβους 50γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 550 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. κοφτές αλάτι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο ψημένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την ενεργοποιήση της μαγιάς

    Για το τυρόψωμο με καρύδια, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά.

    Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σκεπάζουμε τη μαγιά με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

    Διαφήμιση

    Για το τυρόψωμο καρυδάτο

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι ,το γλυκάνισο, την ενεργοποιημένη μαγιά και το νερό.

    Προσθέτουμε το αλάτι.

    Σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να ζυμώνουμε να μαζευτούν τα υλικά, προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι.

    Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, το τυρί και το λουκάνικο.

    Όταν η ζύμη πιει όλο το λάδι, τη βγάζουμε από το μπολ και της δίνουμε σχήμα φραντζόλας.

    Την ακουμπάμε σε ελαφρά λαδωμένη μικρή γάστρα.

    Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

    Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα.

    Για το ψήσιμο

    Τη βάζουμε στο φούρνο στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις, στους 50ºC, και την αφήνουμε για 1 ώρα ακριβώς.

    Δυναμώνουμε το φούρνο στους 250ºC στις αντιστάσεις και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα. Στα 50′ το τσεκάρουμε γιατί από φούρνο σε φούρνο έχει διαφορά.

    Όταν ροδοκοκκινίσει και φουσκώσει, βγάζουμε το ψωμί από τη γάστρα πάνω σε σχάρα ή σε καθαρή πετσέτα, για να μη νοτίσει και να παραμείνει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά.

    Για έξτρα τραγανή κόρα το τελευταίο εικοσάλεπτο βγάζουμε από την γάστρα και το ψήνουμε σε σχάρα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×