• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 100 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 85 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 85 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 130 γραμ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γραμ. σταφίδες
  • 50 γραμ. κουβερτούρα (σε σταγόνες)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

    Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

    Φανταστικά μπισκότα με νιφάδες βρώμης που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

    Για τα μπισκότα με βρώμη

    • Κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
    • Σε άλλο μπολ βάζουμε την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.
    • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
    • Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
    • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
    • Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.
    • Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα για τα μπισκότα βρώμης πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
    • Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.
    • Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.
    • Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

    Το μυστικό για τέλεια μπισκότα με βρώμη

    • Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα.
    • Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μπισκότα με βρώμη, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×