"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 85 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 85 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. κουβερτούρα (σε σταγόνες)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα τραγανά ή μαλακά ανάλογα με το ψήσιμο που θα κάνετε.

    Μπισκότα βρώμης

    Κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

    Στρώνουμε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.

    Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα για τα μπισκότα βρώμης πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.

    Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.

    Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.

    Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

    Διαφήμιση

    Μυστικά επιτυχίας

    Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα.

    Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.

    Βάζοντας κουταλιές από το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί, τα μπισκότα βρώμης βγαίνουν τραγανά και λίγο πιο λεπτά. Αν θέλετε μπισκότα βρώμης μαλακά, πλάστε μπαλίτσες από την ζύμη και βάλτε τες στην κατάψυξη για 10′ να παγώσουν. Μετά, όπως είναι παγωμένα τα μπισκότα βάλτε τα κατευθείαν στον φούρνο. Έτσι, αντί για τραγανά μπισκότα θα έχετε αφράτα και μαλακά cookies με βρώμη.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×