• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
476
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλό ανακάτεμα των υλικών

    Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί

    Προθερμασμένος φούρνος

    Σοκολατόπιτα (υγρή σοκολάτα)

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.

    Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.

    Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.

    Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω κομμάτια σοκολάτας.

    Ότι σοκολάτα έχουμε χρησιμοποιούμε.

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 15′.

    Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.

    Όσο κρυώνει σφίγγει, αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.

    Για μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρετε την υγρή σοκολατόπιτα με παγωτό.

    Δείτε εδώ τη συνταγή μου για τέλειο και εύκολο παγωτό βανίλια.

    Αν σας άρεσε αυτή η υγρή σοκολατόπιτα, δείτε και την παρακάτω θεϊκή συνταγή.

    εύκολο σουφλέ σοκολάτας
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται