Για το ζαχαρούχο γάλα
Το να φτιάξεις μόνος σου ζαχαρούχο γάλα είναι εύκολη συνταγή, όπως ακριβώς και η συνταγή για νηστίσιμο ζαχαρούχο γάλα. Χρειαζόμαστε φυτικό ρόφημα όπως γάλα βρώμης ή άλλο φυτικό γάλα. Μπορείτε όμως να φτιάξετε την συνταγή και με κρέμα καρύδας για πιο πυκνό αποτέλεσμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό γάλα και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Από την ώρα που θα πάρει βράση το νηστίσιμο ζαχαρούχο γάλα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας.
Θέλω το ζαχαρούχο γάλα να σιγοβράζει ίσα που να κοχλάζει !
Σιγοβράζουμε σχεδόν μια ώρα μέχρι να μειωθεί το υγρό σχεδόν στο μισό και να πυκνώσει η σύσταση του και να γίνει σαν παχύ σιρόπι.
Κατά την διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε με κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νηστίσιμου γάλακτος.
Το ζαχαρούχο γάλα θα γίνει πιο πυκνό με κρέμα καρύδας.
Όταν πυκνώσει το ζαχαρούχο το βγάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Υπολογίστε ότι όταν κρυώσει θα πυκνώσει κι άλλο η σύσταση του.
Διατηρήστε το για αρκετές ημέρες στην συντήρηση του ψυγείου.
Είναι ιδανικό για τον καφέ σας, για να γαρνίρετε γλυκά οπως τα νηστισιμα brownies, αλλά και για όλες τις συνταγές που ζητούν ζαχαρούχο γάλα.