• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
110

Υλικά

  • Μερίδες 16 τμχ
  • 250 γραµ. μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 450 γραµ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
  • 60 γραµ. κακάο (άγλυκο και κοσκινισμένο)
  • 2-3 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλες
  • 50-60 γραµ. κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρόκρεμα σοκολάτας

    Για την εύκολη βουτυρόκρεμα σοκολάτας,

    • βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2′ να αφρατέψει.
    • Κρατάμε 1/2 φλ. από την συνολική άχνη για το τέλος.
    • Χαμηλώνουμε το μίξερ στο πολύ χαμηλό και προσθέτουμε την ζάχαρη το κακάο και το αλάτι.
    • Χτυπάμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κρεμώσει η βουτυρόκρεμα.
    • Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα.
    • Χτυπάμε το μείγμα για 1′ να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
    • Τέλος, λίγη λίγη ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανάλογα πόσο πυκνή-σφιχτή, θέλουμε να είναι η υφή της βουτυρόκρεμας.
    • Τη βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes, τις τούρτες, ή τα μπισκότα.

    Δείτε και τη βασική συνταγή για βουτυρόκρεμα, όπου θα μάθετε όλα τα μυστικά για να γίνεται πάντα αφράτη, γυαλιστερή και τέλεια.

    Ανακαλύψτε και όλες τις συνταγές μου για τέλεια cupcakes και muffins!

    Αν αγαπάτε τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται