Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΟΥΡΟΠΑΣΠΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΟΥΡΟΠΑΣΠΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε χοιρινό κρέας με λίπος (πανσέτα χοιρινή) και το κόβουμε σε μπουκιές.
- Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πιει όλα τα υγρά του.
- Όταν στεγνώσει, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε πάλι να στεγνώσει τελείως η κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το χοιρινό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώνει στο στόμα, για περίπου μία ώρα. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ροδίσει.
- Χαμηλώνουμε τελείως την ένταση και με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά ζεστό ζωμό από το χοιρινό στο καβουρντισμένο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθεί.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει σαν αραιή κρέμα.
- Τέλος ρίχνουμε μέσα και το κρέας.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε το χιουροπασπαλά με λίγο τηγανισμένο κρεμμύδι και φρέσκη ρίγανη.
Tips
- Προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο ζωμό, ανάλογα με το πόσο αραιό ή πηχτό προτιμάμε τον πασπαλά.
- Εναλλακτικά, αντί για αλεύρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπασμένο λεπτόκοκκο σιτάρι.