Μπριζολάκια χοιρινά, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά φτιάχνετε κοκκινιστά χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι.

Μπριζολάκια χοιρινά, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά φτιάχνετε κοκκινιστά χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
168

Για τα χοιρινά μπριζολάκια

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
  • Λίγο βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • σαλάτα ή πουρές για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα χοιρινά µπριζολάκια 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Τα βγάζουµε σε πιατέλα.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4-5 λεπτά µέχρι να µαραθούν ελαφρά.

    Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2-3 λεπτά να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.

    Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα χοιρινά µπριζολάκια, το ξίδι, το χυµό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

    Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.

    Βγάζουµε τα χοιρινά µπριζολάκια σε πιατέλα.

    Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε.

    Περιχύνουµε τα µπριζολάκια χοιρινά µε την τέλεια σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται