Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Ψήστε τα στο φούρνο, στο γκριλ ή στα κάρβουνα, ανάλογα τι προτιμάτε.
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας στη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα κι από την προηγούμενη ημέρα.
- Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά και φυλάμε στη συντήρηση.
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στη μέση.
- Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
- Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριές, ντοματίνια.
- Ξεκινάμε με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό.
- Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε τα μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά.
- Συνολικά θέλουν 12΄- 15΄ ψήσιμο.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15΄.
- Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις.
- Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.
- Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 30΄- 35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.
- Ετοιμάζετε μπάρμπεκιου; Δείτε περισσότερες συνταγές για μοναδικές νοστιμιές στα κάρβουνα.