Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες
Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες.
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με το μίγμα τις πατάτες.
Τις ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην πανσέτα.
Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, τις πανσέτες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.
Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.
Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση στην πανσέτα στο φούρνο με πατάτες μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.