Εύκολη και γρήγορη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η ζουμερή πανσέτα αφήνει τους χυμούς της πάνω στις μελωμένες λεμονάτες...

Εύκολη και γρήγορη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η ζουμερή πανσέτα αφήνει τους χυμούς της πάνω στις μελωμένες λεμονάτες πατάτες! Προσθέστε λίγο μέλι και δώστε μια γλυκόξινη γεύση στο φαγητό. Φτιάξτε την συνταγή για πανσέτα στο φούρνο με πατάτες και θα την λατρέψετε.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
520

Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

  • 800 γρ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο )
  • 1 kg πατάτες

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τι καλύτερο για το κυριακάτικο τραπέζι μας μία χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες. Μία εύκολη συνταγή από την Αργυρώ για να φτιάξετε τις πιο ζουμερές πανσέτες. Οι υπέροχες και νόστιμες πατάτες στο φούρνο συμπληρώνουν το τέλειο γεύμα και δημιουργούν ένα μοναδικό φαγητό. Αν προσθέσετε λίγο μέλι δίνετε μια γλυκόξινη γεύση στην πανσέτα. Η μαρινάδα με τη μουστάρδα και το λεμόνι κάνουν τις πατάτες μοναδικές και λαχταριστές. Φτιάξτε αυτήν την συνταγή οπωσδήποτε. Είναι εύκολη και με λίγα υλικά έχετε το πιο νόστιμο φαγητό στο τραπέζι σας.

    Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

    Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες.

    Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.

    Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε καλά.

    Περιχύνουμε με το μίγμα τις πατάτες.

    Τις ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην πανσέτα.

    Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.

    Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, τις πανσέτες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.

    Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.

    Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση στην πανσέτα στο φούρνο με πατάτες μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται