Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ
- Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά, λάδι, μουστάρδα, μέλι και τα υπόλοιπα, και αλείφουμε πολύ καλά το χοιρινό.
- Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά.
- Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα.
- Βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι.
- Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για 2 ώρες και 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
- Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου.
- Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.
- Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι.
- Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.
- Διαβάστε όλα τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ