Χοιρινό κότσι με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι! Ψημένο όμορφα στο φούρνο που λιώνει στο στόμα

Χοιρινό κότσι με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι! Ψημένο όμορφα στο φούρνο που λιώνει στο στόμα

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες
Βαθμολογήστε

Για το χοιρινό κότσι στο φούρνο

  • 4 κότσια χοιρινά γύρω στο 1.300 έκαστο με το κόκαλο και την πέτσα
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λίγο ελαιόλαδο

Για τις πατάτες

  • 10 πατάτες
  • 2 γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 2 σκελ. γλυκοπατάτες κόκκινες
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μια συνταγή της Αργυρώς για ένα φαγητό πεντανόστιμο και γιορτινό. Η μαρινάδα με το μέλι και τη μουστάρδα δίνει αρώματα στο κρέας και κάνει το χοιρινό ζουμερό και λαχταριστό. Ψήστε το κρέας στο φούρνο μέσα σε λαδόκολλα για να κρατήσει όλα τα υγρά και τα αρώματα του και θα γίνει το κάτι άλλο. Οι πατάτες με τα ζουμιά από το χοιρινό κότσι θα γίνουν λουκούμι και θα ξετρελάνουν τους πάντες. 

    Για το χοιρινό κότσι

    Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά, λάδι, μουστάρδα, μέλι και τα υπόλοιπα, και αλείφουμε πολύ καλά το χοιρινό.

    Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά.

    Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα.

    Βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι.

    Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για 2 ώρες και 30 λεπτά.

    Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε.

    Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

    Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου.

    Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.

    Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι.

    Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×