Εκτέλεση
Για το χοιρινό με αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄ (χωρίς να πάρει χρώμα). Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το χοιρινό να βράσει για 50΄ περίπου, έως ότου μισομαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Εάν το κρέας έχει τραβήξει όλα του τα υγρά συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει καλά τόσο το κρέας όσο και ο αρακάς.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του, χωρίς πολλά ζουμιά.
Αγαπάτε τα λαδερά φαγητά; Εδώ θα βρείτε περισσότερες εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, ιδανικές για το καθημερινό σας μαγείρεμα.