Για το χοιρινό µε αρνί
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τις μερίδες χοιρινού και αρνιού, να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάσει το κρέας.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
Στη συνέχεια, αφού πλύνουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε φέτες (αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια, τη φλούδα την κρατάμε) και τα σοτάρουμε ελαφρά σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο για 2΄-3΄.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αραδιάζουμε τα κυδώνια επάνω στο κρέας που βράζει.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τρίβουμε μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό, ίσα που ν’ ακουμπάει τα κυδώνια.
Σιγοβράζουμε για 30΄ επιπλέον και σερβίρουμε με ρύζι.