Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.
- Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.
- Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.
- Το χοιρινό με δαμάσκηνα συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή πατάτες βουτύρου.
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο αγαπάτε αλλά και φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια.