Χοιρινό µε λαχανικά στην κατσαρόλα

Υλικά

Για το χοιρινό µε λαχανικά στην κατσαρόλα

  • 800 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (λαιμό ή σπάλα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το χοιρινό µε λαχανικά

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και τα ανακατεύουμε για 4΄-5΄, έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50΄, έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλα τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.

Μετά το χοιρινό με λαχανικά, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/xoirino-me-laxanika-stin-katsarola/